Nadir Türler

Değişik Çiçek Türlerinden “Japon Gülü”

JAPON GÜLÜ ???

Japon gülü ya da diğer adıyla Çin gülü (Hibiscus rosa-sinensis), ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından Doğu Asya kökenli saksı ve bahçe süs bitkisi türüdür.

Kış soğuklarına karşı güçsüz olan Japon gülü parlak yemyeşil koyu yaprakları ve kırmızı beyaz açan çiçekleri ile tanınır. Kışın fazla soğuk olmayan, korunaklı bölgelerde bahçede yetişebilir bunun haricinde saksıda evde yetişmesi en uygunudur.

japon gülü,japon gülü nasıl dikilir,japon gülü nasıl sulanır,japon gülü nasıl yetiştirilirBitki günde en az 4 saat direkt güneş ışığına ihtiyaç duyar ve güneşi bol sevdiğinden dolayı toprak saksı kullanmanız gerekir. Eğer “ben toprak saksının görüntüsünü sevmiyorum” diyecek olursanız kullandığınız toprak saksıdan daha büyük bir saksı alın ve iç içe yerleştirin. Aralarına çakıl taşları doldurarak boşlukları kapatın. Bu sayede hem güzel görünümlü bir saksı elde edersiniz hemde bitki için uygun toprak saksıyı kullanmış olursunuz.

Japon gülünün çürüyüp ölmemesi için bitkini toprağı kurudukça sulama yapın ve sulama suyunun ılık olmasına dikkat edin. Bitki için en iyi toprak bahçe toprağı olacaktır. Besin olarak sığır gübresi (tezek) verebilirsiniz.

Japon Gülü ile ilgili videoyu izleyebilir siniz …

 

Bir Cevap Yazın