Cool Çiçekler · Ev Bitkileri

Bir başka kılıç çiçeği türü olan “Renkli Paşa Kılıcı Çiçeği”

 Nasa tarafından yapılan araştırmaya göre havayı temizleyen bitkiler arasında yer alır. Bu çalışmada, havanın özellikle boyalarda, plastik ürünlerde kullanılan ve alerjik reaksiyonlara sebep olan benzene, formaldehit, trichloroethylene, xylene, toluene gibi zararlı maddelerden temizlenmesinde rol oynadığı gösterilmiştir.

Paşa Kılıcı Çiçeği Batı Afrika kökenli bir sukulenttir. Sansevieria, gece boyunca oksijen salgılar, yani ortam havasını temizler. Yatak odanızda ya da fazla havalandıramadığınız iş yerinizde gönül rahatlığıyla yetiştirebilirsiniz.

Bakımı oldukça kolay bir bitkidir …

Su ihtiyacı : Susuzluğa dayanaklıdır. Toprağının iyice kuruduğundan emin olduğunuzda sulama yapınız. 2-3 Haftada bir sulamanız yeterli olacaktır. Kışın daha az su vermelisiniz. 

Işık ihtiyacı : Oldukça kolay adapte olan bir yapısı vardır. Her koşulda yaşayabilir.  Az ışık alan alanlarda da aydınlık ortamlarda da yaşayabilir. Direkt yoğun güneş ışığına maruz kalmamalıdır. 

Nasıl büyür : Küçük bir saksıda büyütülmesi daha sağlıklı olur. Kılıç çiçeği bakarken en sık yapılan yanlış büyük bir saksıda büyümektir. Saksısı ne kadar küçük olursa, yavru gelişimi o kadar fazla olur. Sığmamaya başladığında bir büyük boy saksıya geçirebilirsiniz.

Nasıl çoğaltılır : Yapraklarından ve köklerin yavru alarak çoğaltma yöntemiyle çoğaltabilirsiniz.

Paşa kılıcınızın görüntüsü sizlere ne mesajlar verir ?

  • Yapraklarda damarlar belirginleştiyse ya da kırışıklıklar meydana geldiyse bu bitkinizin suya ihtiyacı olduğunu gösterir
  • Dikkat ! Eğer yapraklarda kahverengileşme ve yumuşama varsa bu durum, bitkinize çok fazla su verdiğinizi göstermektedir.

Hoş çakalın mutlu çiçekler okurları …

Bir başka kılıç çiçeği türü olan “Renkli Paşa Kılıcı Çiçeği”” için 2 yorum

  1. Bu siteyi ve verdiği bilgileri cok beğeniyorum. Çok işime yarıyor bu bilgiler çok teşekkür ederim.

Bir Cevap Yazın