Haberler · Sanat Haberleri

Kültür – Sanat Haberleri Nisan 2024

Ankara-Diyarbakır turistik treni, bugün Tarihi Ankara Garı’ndan kalkış yaparak ilk seferine başlayacak.
Yolcuların merakla beklediği Turistik Ankara-Diyarbakır Treni, bugün ilk seferini gerçekleştirecek. Ankara’dan bugün saat 15.55’te hareket edecek tren, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’ de yola çıkacak. Her cuma Ankara’dan kalkacak

Portakal Çiçeği Karnavalı ziyaretçilerini ağırlamaya başladı
Adana’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında etkinlik alanına kurulan stantlar ziyaretçilerine katılarını açtı.

Zeugma Mozaik Müzesi bayramda rekor tazeledi
Başta “Çingene Kızı” mozaiği olmak üzere birçok önemli esere ev sahipliği yapan Gaziantep’teki Zeugma Mozaik Müzesi, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 40 bin kişiyi ağırladı.

Pompeii’de 2 bin yıllık Truvalı Helen freski bulundu
Pompeii’de 2 bin yıl sonra gizli bir tablo ortaya çıktı. Antik Roma kentinde yapılan kazılarda Truvalı Helen’i tasvir eden büyüleyici bir fresk bulundu. Yunan tanrısı Apollon’un rahibe Cassandra’yı baştan çıkarmaya çalıştığını, Truvalı Helen’in annesi Leda’yı ve elinde tabak tutan bir kadın figürünü gösteren üç fresk daha bulundu.

Ömrünü lüle taşına adayan geleneksel el sanatçısı, iki kadın usta yetiştirdi
Eskişehir’de 40 yıl önce lüle taşı işlemeye başlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatçısı Mehmet Çınar, birçok erkeğin yanı sıra iki kadına lüle taşı sanatını öğretti.

Küçük kağıda çizilen kare şekli, 201 bin dolara satıldı
Michelangelo’nun küçük bir kağıda çizdiği karalama benzeri çizimi, açık artırmada 201 bin dolara satıldı.

‘Sihirli Flüt’ten anlamlı konser
‘Sihirli Flüt’ ünvanı ile anılan flüt virtüözü Şefika Kutluer, geliri Hatay’da depremden etkilenen öğrencilerin müzik eğitimine harcanmak üzere konser verdi.

Günün Şarkısı Köşemiz : Zeynep Bastık , Emir Can İğrek – DARGIN

Kültür – Sanat Haberleri Nisan 2024” için 4 yorum

Bir Cevap Yazın